asigurare
asigurare

Asigurarile RCA au cunoscut o majorare a tarifelor comparativ cu anul trecut. Chiar daca este cazul unui autoturism rulat in Romania, pe care nu au fost inregistrate incidente, in cel mai bun caz tariful ramane aproximativ acelasi, eventuala reducere castigata ca urmare a cresterii cotatiei de bonus fiind compensata cu majorarea tarifului. Cu totul altfel sta situatia daca sunt inregistrate daune, in functie de gravitatea avariei tariful politei RCA creste considerabil, se poate dubla sau chiar tripla.

Dupa cum se stie, beneficiaza de tarife reduse persoanele mai in varsta si pensionarii, persoanele cu handicap, insa marea problema a achizitiei unei polite RCA apare in cazul tinerilor. Mai exact, persoanele cu varsta pana in 30 de ani ajung sa plateasca dublu sau chiar mai mult decat dublu pentru politele RCA fata de cei trecuti de aceasta varsta.

Astfel tinerii care isi achizitioneaza autoturisme se vad pusi intr-o situatie nu tocmai placuta cand au surpriza de a vedea tariful asigurarii. Un autoturism de capacitate cilindrica 1800 cc, 74 kw, benzina a avut initial o cotatie de 200 lei pentru 6 luni inainte de a se implementa majorarea pentru tineri, soferul avand varsta de 24 ani. La reinnoirea politei dupa cele 6 luni a avut surpriza sa vada un tarif aproape triplu, iar dupa inca 6 luni, fiind inregistrata si o dauna, tariful s-a dublat inca o data. Un alt caz este al unui sofer care a achizitionat un autoturism second-hand dintr-o tara UE. Luand numere provizorii pentru pregatirea demersurilor pentru inmatricularea in Romania, s-a interesat de pretul asigurarii. Era un tarif de aproximativ 500 lei pentru 6 luni. A decis sa mai astepte cateva saptamani, pentru ca implinea varsta de 30 ani. Surpriza a fost placuta, ajungand sa plateasca mai putin de jumatate din aceasta suma.

Fie tineri, fie mai in varsta, majoritatea decid sa incheie polita RCA la un tarif cat mai redus. Ceea ce nu stiu este ca un tarif redus nu inseamna si cea mai buna alegere. Pentru o comparatie a tarifelor la polite RCA la toti asiguratorii, fie pentru 6 luni, fie pe o perioada de 12 luni, puteti verifica vivendis.ro, de aici puteti comanda si polita dorita.

Alegerea tarifului minim este una din metodele de a plati mai putin o polita RCA, dar in cazul tinerilor care isi inmatriculeaza autovehicule, varianta cea mai des intalnita este inmatricularea pe numele unei alte persoane, mai in varsta, spre exemplu un parinte, unchi, matusa, chiar pe numele bunicilor in unele cazuri. In acest fel pentru polita costul este redus la jumatate sau in unele cazuri chiar mai mult. Masura taxarii in plus a fost luata deoarece tinerii cu varste intre 18 si 30 de ani sunt considerati o categorie ce prezinta risc mai mare de accidente, la polul opus aflandu-se persoanele cu varste peste 60 ani, pentru care asiguratorii acorda diverse beneficii.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *