consum de apa
consum de apa

Nu poti inlocui nevoia de apa caci este vitala si numai cateva lichide pot suplini parte din nevoia de apa in fiecare zi, raportat la fiecare individ. Este cert faptul ca nu poti face altfel insa pe cat de usor pare a fi sa ai grija de acest aspect pe atat de complicat este in concret cand efectiv uiti de asta.

Pentru cei care inca nu s-au obsinuit si nu au un ritm de a bea apa iata cateva trucuri care sa ajute:

  1. Foloseste recipiente mici. Asta te ajuta spre exemplu cand vine vorba de a lua cu tine o sticla pe care sa o tii aproape si de care sa iti amintesti sa bei din ea. Daca esti si mai precaut de atat si tii cont de faptul ca exista spre exemplu si acele capace inteligente setate la un anumit tip care ridica un steag cand trebuie sa bei apa atunci si mai bine.
  2. Imbunatateste gustul. Sunt multi cei care efectiv nu pot bea apa pentru ca nu le place. Asa ca daca varianta simplista nu merge opteaza pentru ceea ce inseamna apa imbunatatita cu arome, apa cu castravete, cu fructe. De aseemenea poti sa combini sucurile naturale diluate cu apa minerala.
  3. O alternativa pentru apa pura este ceaiul insa cel indulcit nu este deloc ceea ce trebuie. Daca iti place ceaiul ai putea sa incerci si aceasta varianta.
  4. Consuma alimente ce iti dau sezatia de sete. Poate fi vorba de ceva picant sau sarat, de alimente care „cer” practic imediat consum de apa. Asa ai un motiv in plus sa consumi apa chiar daca in mod normal iti era greu sa faci asta.

Si nu in cele din urma tine cont ca si anumite alimente favorizeaza hidratarea, de la rosii si castraveti si pana la pepenele rosu ce au peste 80% din compozitia lor apa.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *