Sa petreci o vacanta intr-o farfurie zburatoare sau intr-o capsula subacvatica, in timp ce admiri lumea pestilor tropicali si a coralilor pare ceva de vis. Mai poti locui intr-un regat de gheata sau chiar intr-un far – chiar si o singura noapte in unul din aceste hoteluri este garantat o aventura de neuitat.

Am adunat aici o colectie de 20 de hoteluri neobisnuite din intreaga lume, pe care iti vei dori imediat sa le vizitezi.

  1. Attrap’Rêves, Franta

Sursa foto: Attrapreves/Facebook

Oaspetii acestui hotel se vor bucura de cazare inauntrul unor bule realizate din material plastic transparent, care blocheaza razele UV in timpul zilei si protejeaza de insecte si umezeala pe timpul noptii. Podeaua este din gazon, iar holurile cilindrice fac legatura intre diverse camere. Costurile incep de la 139 euro.

  1. Manta Resort – Insula Pemba, Tanzania

Sursa foto: themantaresort

Acesta ar parea un hotel obisnuit de pe coasta. Il deosebeste un singur lucru insa: una dintre camere este o cabina plutitoare situata sub nivelul marii. Camera subacvatica este situata la 250 metri de coasta. Te poti relaxa cu un cocktail in mana pe puntea acestei constructii exotice in timpul zilei, iar noaptea poti admira cerul instelat. Prin ferestrele uriase din dormitorul subacvatic poti observa vietati marine, pesti, caracatite, meduze si multe altele. Cazarea la camera subacvatica costa in jur de 1000 euro pe noapte, iar la alte camele preturile incep de la 405 euro.

3. Statiunea subacvatica Poseidon – Fiji

Sursa foto: Calatorul.net

Acest hotel neobisnuit are 74 de camere, dintre care 25 se afla la 15 metri sub apa. Restul camerelor sunt construite pe diguri, chiar deasupra apei. Apartamentele subacvatice sunt capsule cu suprafata de 50 metri patrati si sunt unite prin mici coridoare. In timp ce se relaxeaza in camere, oaspetii pot sa observe viata creaturilor marine aprinzand o lumina speciala ce le atrage catre ferestre. Un sejur de 7 zile la acest hotel costa 15000 USD pentru o singura persoana.

4. Hotelul arctic “Casuta din copac” – Finlanda

 

Sursa foto: Arctic TreeHouse Hotel

Acest hotel arctic este format din apartamente de lux construite la nivelul varfurilor copacilor. Locatia este ideala pentru a vedea aurora boreala si pentru a vizita satul lui Mos Craciun. Costurile incep de la 850 de euro pentru o sedere de 2 nopti.

5. Jumbo Stay – Suedia

Sursa foto: wikipedia   jumbostay

Un avion Boeing 747 – 212B care a apartinut unei companii aeriene suedeze ce a falimentat in 2002 a fost transformat intr-un hostel, fiind plasat chiar la intrarea aeroportului din Stockholm. Are 29 de camere, iar cea mai scumpa si mai cautata este – fara indoiala – camera din cabina pilotilor. De acolo privelistea catre aeroport este incredibila. Restul camerelor ofera ca priveliste pista de aterizare. Costurile pentru o noapte incep de la aproximativ 136 euro.

6. Aventura deplina in apartamentele Skylodge din Urubamba, Peru

Sursa foto: TripAdvisor

Acest hotel neobisnuit ofera 3 camere sub forma de capsule transparente pozitionate la aproximativ 120 metri deasupra solului, in Valea Sacra din Cusco, Peru. Amplasamentul hotelului ofera oaspetilor ocazia de a se bucura de privelistea asupra vaii incredibile de dedesubt. A sta aici implica intr-adevar o aventura, intrucat pentru a ajunge la capsule oaspetii trebuie sa parcurga o ruta montana complexa. Costurile pentru o noapte (de persoana) sunt estimate la 270 euro – o capsula poate gazdui pana la 8 persoane.

7. Sheraton Huzhou Hot Spring Resort – China

Acest hotel de lux are o forma destul de neobisnuita. Are 27 de etaje deasupra apei si 2 sub nivelul acesteia, toate impreuna formand un mare oval. Hotelul este unul dintre cele mai scumpe 10 hoteluri din lume. Costul pentru o noapte de sedere incepe de la 200 euro.

8. Inntel Amsterdam Zaandam – Amsterdam, Olanda

Sursă foto: Inntel Hotels

Fatada acestui hotel este realizata din formele a aproape 70 de case alaturate, de la cabane pana la case de muncitori, toate specifice arhitecturii orasului Amsterdam. Costul pentru o sedere de o noapte incepe de la 130 euro.

9. Sferele Spiritului Liber

Sursa foto: freespiritspheres

10. Hotelul-cizma Jester House – Tasmania, Noua Zeelanda

Sursa foto: The Boot/Facebook

Chiar in centrul frumoasei regiuni Tasmania din Noua Zeelanda exista o casuta cu 2 niveluri ce are forma unei cizme uriase. Hotelul-cizma Jester House este alternativa ideala pentru o vacanta romantica in doi. Costul pentru o noapte de sedere (pentru 2 persoane) este de 250 euro.

 

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *