cont online copii
cont online copii

In lumea parca obsedata de conturile pe retelele de socializare se pare ca tinerii sunt cei mai predispusi sa fie atrasi de o astfel de lume. Si nu dureaza mult pana cand incepe obsesia lor pentru asa ceva.

Desi nu este un lucru total interzis lumea online si accesul la aceasta alta viata ar putea fi un real pericol pentru minori. Aici este locul in care pot auzi atat de usor tot felul de cuvinte ce nu fac cinste vocabularului, pot fi influentati ca si comportament si una peste alta trebuie sa existe un control parental din acest punct de vedere. Iata cateva sfaturi pentru asta:

  1. Setati restrictii. Nu ar trebui sa apara informatii importante si prea personale, de la adresa la numar de telefon.
  2. Nu orice se posteaza si mai ales informatii cu privire la locatia exacta.
  3. Parola nu se dezvaluie.
  4. Selectie la cereri si acceptari de prietenie.
  5. Timp limitat de a sta online.

De fapt un cont pe o retea de socializare aplica reguli similare si in viata reala. Ceea ce se posteaza devin un istoric usor de accesat si vazut de toata lumea. Cei din jur iti fac o impresie despre respectivul ce il „recomanda”. Nu este nimic iesit din comun ca un angajator sa verifice si istoricul online al angajatilor. Asa ca tinerilor trebuie sa li se explice care sunt riscurile din toate punctele de vedere.

Pare destul de usor sa se controleze totul insa de vreme ce asta inseamna deja o grija si o responsabilitate parinteasca situatia dublata este deja prea mult. Mai cu seama cand tinerii de peste 13 ani si totusi inca minori vor crede ca li se afecteaza dreptul la intimitate se vor incerca sa se ascunda in ceea ce priveste activitatea lor online. Asa ca atentia trebuie sa fie sporita. Desi  ideal ar fi sa nu existe astfel de preocupari totusi tine de trendul zilelor moderne.

De admin

Un comentariu la „Reteaua de socializare pentru copii”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *