raceala
raceala

Toamna vine din nou si o data cu trecerea de la un sezon la altul vine se pare si schimbarea de stare. Sa te imbolnavesti nu tine numai de faptul ca ai tinut cont de o forma de preventie sau nu caci de o complexitate aparte acest subiect implica se pare anumite cerinte la care poate ca nici nu te gandesti.

Pe ideea de preventie trebuie sa mergi mereu asa ca, parte din viata  ta echilibrata, trebuie sa se includa si:

  1. Nu da mana cu oricine si daca tot faci asta tine cont de nevoia de a te spala. Prin simplul gest de acest gen se transmit virusii mai repede decat ai crede.
  2. Gelurile de maini sunt  utile insa tine cont de tipul lor. Asadar, acestea trebuie sa aiba in primul rand peste 60% alcool, cel care sa curete in mod profund.
  3. Consuma mai putine dulciuri. Efectul zaharului este mai profund decat ai crede. Ca o prima reactie se pare ca organismul tau sufera ca o cadere, un soc. Situatia este cu atat mai grava cu cat cantitatea de zahar creste. Aceste episoade sunt cele care pot oferi sansa unor virusi de a invada si de a te acapara, in conditiile in care sistemul imunitar este intr-o cadere.
  4. De ce este important sa ai un fular/esarfa? De obicei se pare ca partea de nas este cel care se usuca cel mai repede si devine locul propice pentri ca virusii sa se dezvolte. Asa ca pastrand nasul la o temperatura optima eviti in egala masura sa racesti.
  5. Stiai ca somnul joaca si el un rol important? In principal tine de faptul ca in momentul in care organismul nu primeste ceea ce are nevoie ajunge sa isi consume propriile rezerve. Si cand nu are parte de orele de somn necesare acesta se „chinuie” sa faca fata oboselii, ceea ce il slabeste in puteri si implicit sistemul imunitar are de suferit.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *