Despre Volkswagen Kai-Nalu putem spune că e un automobil al unui viitor nu doar îndepărtat, ci şi incert .

Deşi arată foarte original, multe detalii rămân discutabile prin prisma unui automobil al zilelor noastre, dar, fiind vorba de randări pe calculator, e de apreciat generozitatea ideilor pe care le-a adunat Josep Ferriol.

Conceptul VW Kai-Nalu este inspirat, după spusele autorului, din imaginea valurilor Mediterane i, fiind divizat în două porţiuni distincte. Partea superioară (plafonul şi suprafaţa vitrată) este foarte lin concepută, ca şi cum te-ai uita la apa calmă a mării. Partea inferioară, de sub centura mediană, este inspirată din valurile care se sparg de ţărm, fiind desenată mai agresiv, în contradicţie clară cu partea superioară.

Rezultatul este, într-adevăr, plin de forţă şi originalitate, jocul luminii pe suprafeţele care se întretaie ducând la un aspect mai mult decât interesant, ca să nu spunem demn de controverse. Mai ales că acest concept, deşi poartă sigla Volkswagen, nu prea are nici o legătură cu stilul cunoscut al maşinilor germane.

Jantele maşinii nu au ca inspiraţie vreun motiv mediteranean, ci vor să amintească pur şi simplu de biciclete. Sau, mai exact, de eficienţa şi nepoluarea bicicletelor. Tot despre nepoluare este vorba şi dacă vorbim de sistemul de propulsie al lui Kai-Nalu, care este de natură pur electrică, fiind alcătuit din două motoare electrice, unul în faţă, celălalt în spate, pentru o repartiţie cât mai bună a maselor pe punţi.

Un element distinctiv este soluţia inedită pentru logo-ul maşinii: inscripţia Volkswagen este la loc de cinste pe capotă, fiind plasată pe un suport special şi având un look neon, astfel ca să nu existe nici un dubiu despre originea maşinii.

O maşină care va rămâne doar la stadiul de concept pe calculator. Totuşi, VW Kai-Nalu oferă o perspectivă interesantă în ce priveşte „jonglarea” cu suprafeţele, ceea ce ar putea atrage atenţia celor de la Giugiaro, care au fost recent cumpăraţi de concernul Volkswagen.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *