Virusul West Nile a aparut de cateva zile si in Romania. Raspandit prin banala muscatura de tantari, virusul a inceput sa faca primele victime.

Simptomele caracteristice infectarii cu virusul West Nile sunt vizibile dupa o perioada de incubatie cuprinsa intre 2 si 8 zile. Printre acestea se intalnesc: febra, dureri de cap, frisoane, diaforeza (transpiratie excesiva), slabiciune, limfadenopatie (umflarea ganglionilor limfatici), somnolenta, dureri articulare si simptome cum ar fi cele ale gripei. Ocazional, exista o eruptie de scurta durata pe corp si unii pacienti prezinta si simptome gastro-intestinale, inclusiv greata, varsaturi, pierderea poftei de mancare, sau diaree.

Tratament: nu exista un tratament specific pentru virusul West Nile. Simptomele sunt in general rezolvate in termen de 7 – 10 zile, fara tratament, desi oboseala poate persista timp de cateva saptamani si limfadenopatia pana la doua luni. In cazul simptomelor severe, se recomanda prezentarea de urgenta la camera de garda; in general, este necesara spitalizarea pacientului si tratarea cu medicatie intravenoasa.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *