Un numar foarte mare de produse ale tehnologiei, produse de care ne bucuram cu totii in zilele de astazi, au aparut mai intai in domeniul militar. Da, poate ca e greu de crezut insa domeniul militar este mereu primul care beneficiaza de cele mai noi piese si inventii tehnologice.

De fapt, marea majoritate a acestor produse, au pornit de la diverse necesitati ale acestui domeniu si in momentul in care au devenit invechite, au aparut si pentru utilizatorii de rand.

Astazi insa, cu companii atat de mari in toate domeniile ce tin de inventare si optimizare a tehnologiilor, foarte multe din aceste dispozitive si echipamente apar direct la indemana oricarui utilizator. Acest lucru se intampla pentru ca aceste mari companii, au atat persoanele cat si fondurile necesare pentru a crea piese uimitoare de tehnologie, fara a fi nevoiti sa le puna in serviciul diverselor organizatii militare.

Luam asadar parte cu totii la o noua schimbare epocala si anume la faptul ca tot ce apare nou in domeniu este disponibil pe piata foarte repede. Da, organizatiile militare au propriile resurse si oamenii specialisti care lucreaza pentru ei insa si companiile producatoare de piese tehnologice au ajuns la un punct incat combinand toate resursele pe care le au, pot crea minuni ale tehnologiei.

Astfel, viitorul iPhone care va aparea pe piata nu va avea nici o treaba cu domeniul militar ci va fi exclusiv la dispozitia utilizatorilor de rand. Pana acum ceva timp, comunicarea era foarte importanta in domeniul militar insa deja ne aflam in puncatul in care cel putin din acest punct de vedre, al comunicarii, s-au atins praguri ce pareau a fi imposibil de atins acum doar cativa ani.

Astfel, domeniul militar este axat in mare parte pe imbunatatiri in domeniul securitatii, al armamentelor etc.

De admin