WordPress 3.7 a introdus alaturi de toate modificarile legate de securitatea site-urilor care au instalate acest CMS si un aotomatic updater pentru toate versiunile si update-urile minore care apar. Spun minore pentru ca in continuare, update-urile de la WordPress 3.7.1 la WordPress 3.8 de exemplu le vei putea realiza manual. Totusi, daca folosesti WordPress 3.8 si apare versiunea WordPress 3.8.1, update-ul se va realiza automat.

Scriem acest tutorial in ideea ca cei mai multi blogger-i folosesc wordpress drept CMS pentru site-ul lor. Multi poate ca nu sunt prea incantati de aceasta mica modificare realizata de WordPress cu intentii bune. Motivele sunt diverse si o sa discutam si despre el.

Asadar, de ce ar vrea cineva sa dezactiveze acest WordPress Automatic Updater?

Motive diverse, diferite de la un caz la altul. WordPress ofera o platforma gratuita pentru blogging, platforma unde ruleaza WordPress drept CMS. Acolo, update-urile au fost mereu introduse automat. De la versiunea 3.7 a cms-ului, wordpress a decis ca ar fi bine sa introduca acest automatic updater si pentru cei care folosesc WordPress pe site-uri independente. Updater-ul a creat probleme mai multor webmasteri.

Multi dintre ei au customizat si modificat wordpress-ul atat de mult incat un nou update le-a dat cu totul site-ul peste cap. Ei pot face aceste update-uri insa mai intai trebuie sa stie despre ele ca sa faca mai intai modificarile necesare.

Multi au site-uri ale unor clienti pe care au instalata platforma si vor sa faca manual update-urile, pentru a nu se trezi dintr-o data cu prea multe probleme peste cap. Restul persoanelor care se plang sunt cele care pur si simplu vor sa detina controlul total asupra acestor update-uri.

Iata cum dezactivezi updater-ul automat. Mergi la fisierul wp-config.php al temei si introduci acolo urmatoare linie de cod:

define( 'WP_AUTO_UPDATE_CORE', false );

De acum doar vei fi notificat in momentul in care apare un update nou la versiunea curenta WordPress.

De admin