Fara nici un dubiu, Turcia este una dintre cele mai tari destinatii turistice din lume. Fiind a 6-a cea mai vizitata tara din lumea in anul 2011, numarul total de turisti internationali s-au dublat intre anii 2004 si 2011. In timpul calatoriilor mele, am auzit in mod constant pareri despre tara, si am fost super incantat de frumusetea si diversitatea tarii.

Desi am petrecut doua saptamani in tara si am vizitat 5 orase diferite, simt ca doar am zgariat supravata lucrurilor pe care Turcia le poate oferi. Si cu plaji fabuloase, ruine minunate, mancare delicioasa si o varietate de culture, Turcia are ceva de oferit pentru oricine, asa ca planuieste vacanta ta in turcia.

Milenii de Istorie

Nu exista o tara mai diversa istoric in lume decat Turcia. De la troieni, pana la mongoli, greci, romani si otomani, multe imparatii majore si culture si-au lasat amprentele in Turcia din zilele noastre. Asta a rezultat intr-o varietate larga de zone istorice pentru a fi descoperite de vizitatori.

Oameni prietenosi

Am calatorit in 30 de tari diferite, si mi se pare ca turcii au fost cei mai prietenosi din lume. Spre deosebire de alte tari pe care le-am vizitat, localnicii nu se uita in jos doar ca esti vizitator. Defapt se opresc din treaba pentru a te ajuta sa calatoresti in tara lor.

Mancare Delicioasa

Din toate mancarurile pe care le-am incercat. Mancarea turceasca este in topul preferintelor. De la recunoscutele mancaruri precum kebab, gyro si baklava, pana la cele mai putin cunoscute precum kofte si lachmacun, exista o abundenta de mancaruri sa se potriveasca oricarui gust.

O priveliste minunata

Turcia este o tara minunata. Inconjurata de apa in 3 parti, malurile turciei sunt cele mai frumoase din lume. Cu apele curate precum cristalul, plaje fantastice si sate de pescuit, malul Turc este unul dintre cele mai curate din lume.

 

 

 

De admin