Totul despre gazon

Totul despre gazon

Pentru ca este vara si o vreme atat de frumoasa afara ne gandim si tanjim dupa dupa-amiezile pierdute in gradina plina cu flori si un gazon incredibil. Este destul de greu sa reusim sa intretinem un gazon in stare perfecta pentru ca acesta se intretine destul de greu. Nu e chiar dificil insa daca avem aparatura necesara.

Un gazon foarte frumos necesita o atentie sporita. Desi pare foarte simplu de intretinut un astfel de aspect ei bine intretinerea gazonului se poate dovedi cu adevarat anevoiasa si chiar costisitoare avand in vedere ca trebuie sa avem grija sa nu se dezvolte pe suprafata lui buruieni, daunatori sau alti agenti patogeni.

Chiar daca sunteti foarte ocupat aveti nevoie de o persoana care sa stea in permanenta sa se ocupe de frumusetea si sanatatea gazonului. Mai mult, vei avea nevoie de pompe submersibile multietajate. Acestea iti vor usura foarte mult treaba si nu va trebui sa ai mereu grija de el.

Gazonul trebuie sa fie mereu ingrijit si necesita un sistem de irigare destul de performant. Care sunt pasii montarii gazonului?

In primul rand, daca ne hotaram sa punem gazon pe teren liber acesta nu trebuie sa aiba buruieni si va trebui sa fim foarte atenti la solul pe care il alegem pentru plantarea gazonului. Depinde de noi cadrul in care dorim sa amplasam gazonul fie ca dorim sa il punem langa un foisor sa creem un cadru romantic sau pentru flori pentru un aspect estetic.

Forma pe care o alegem pentru instalarea gazonului este si ea foarte importanta deoarece trebuie sa studiem zona si sa vedem cum ni se permite sa il tundem.

Inainte de a monta gazonul trebuie sa verificati ca zona sa nu aiba buruieni deloc si sa fie complet curatata de reziduri si deseuri. Aveti grija la radacini deoarece fiecare radacina care a rama s in pamant va da viata unei alte plante care nu va arata prea estetic in mijlocul portiunii de gazon.  Pentru un gazon nou trebuie sa stiti ca gazonul trebuie sa fie plantat toamna sau primavara deoarece acestea sunt perioadele cele mai prielnice pentru plantarea lui.

SEO made with ❤️ by E-Advertising
Close Menu