Sfaturi pentru a creste un brand in online

In ultimii 3-4 ani, jurnalismul s-a schimbat total. Astfel, in ziua de astazi, companii cunoscute la nivel mondial isi lanseaza propriile stiri, noutati, comunicate de presa etc. Astazi, mediul online iti permite sa fii propriul jurnalist, sa fii jurnalistul brandului tau. Totusi, multe din brandurile care au crezut ca vor uimi prin propriile site-uri, bloguri, pagini de Facebook au “reusit” de multe ori sa-si faca rau.

De ce?

Pentru ca jurnalismul online are o influenta mare asupra publicului larg. Jurnalismul se muta in online; la fel si cititorii. Ei bine, in online, cantitatea de critica e imensa. In online, esti tras la raspundere si pentru o virgula lipsa sau o abreviere aiurea. In online, daca nu esti pe pozitii, poti sa-ti faci singur rau brand-ului si asta prin doar cateva cuvinte.

Astfel, inainte sa te gandesti ca iti faci un site si te ocupi de capul tau de imaginea firmei tale, gandeste-te daca nu cumva ai face un mare rau. Sa spunem ca apare cineva si spune ca serviciile sau produsele tale sunt penibile, sunt de proasta calitate etc. etc. Spune-mi, cum te vei descurca in aceasta situatie? Te vei enerva si vei raspunde agresiv? Brand-ul tau e distrus. Nu vei stii ce sa faci si nu vei raspunde nimic? Lumea o sa inceapa sa isi puna intrebari.

Chiar si in momentul in care decizi sa iti promovezi brand-ul in online, oricat ar parea de usor, faci cea mai mare greseala (care mai devreme sau mai tarziu te va costa) daca nu apelezi la o Firma PR sa te ajute in promovarea si mentinerea imaginii brandului.

1.       Fa-ti un plan

Daca ai creat un blog pentru firma ta, pentru inceput ai nevoie sa-ti cunosti audienta. La cine incerci sa ajungi? Mai apoi, trebuie sa-ti stabilesti obiectivele. La ce rezultate vrei sa ajungi? Ca in orice strategie de marketing, trebuie sa iti setezi obiective pentru a putea masura rezultatele si implicit, succesul.

2.       Incepe usor

„Nu musca mai mult decat poti mesteca”, ar spune unii. Nu ai cum sa esuezi daca pornesti incet si pe masura ce ai feedback, faci modificarile necesare.

3.       Scrie bine

Nu incerca sa scrii pentru Google ci incearca pe cat de mult posibil sa scrii pentru publicul tinta. Scrie des, chiar daca putin si nu iti plictisi vizitatorii cu lucruri neinteresante.

4.       Gaseste tonul corect

Astazi, sa scrii continut convingator alaturi de cateva poze, nu mai este deajuns. Trebuie sa gasesti un ton potrivit si sa incluzi in posturile tale si situatii emotionante, articole care sa aiba impact mare la nivel emotional.

Cu ajutorul unei firme de PR vei putea realiza toate aceste aspecte in vederea imbunatatirii brand-ului tau. Crearea continutului corect pentru un blog e la fel de importanta ca orice produs sau serviciu pe care il oferi. Trebuie sa fie de folos si utilizatorii trebuie sa fie multumiti de el.

Articole recomandate