Sanatate emotionala

Sanatate emotionala

Este greu si complex sa intelegem cum putem avea o viata sanatoasa. Se tot spune ba cata apa trebuie sa bem pe zi, ba cum si ce sa mancam insa mai putin se vorbeste despre ceea ce este sanatatea emotionala. Daca conceptul de placebo iti este cunoscut atunci stii cu siguranta ca puterea mintii umane este atat de mare incat ar putea vindeca de boli.

Numeste-o cum doresti de la semn divin si pana la minune insa cert este ca sanatatea emotionala este cea care ne tine pe picioare la propriu. Se pare ca este mai usor sa clachezi si sa cedezi decat sa te mentii puternic si drept intr-o viata nedreapta. Si pentru a avea grija de tine trebuie sa eviti situatii de genul:

  1. Nu te judeca. Si asa o fac unii si altii. Nu da vina pe tine si nu te blama la esec. Iti faci singur rand cand te pui la zid. Insa orice sut in fund este sau ar trebui sa fie un pas inainte astfel ca este in natura noastra sa gresim. Va fi mai bine data viitoare.
  2. Nu fi dependent de ceva. Este semn de slabiciune. Si poate fi vorba despre orice; trebuie sa inveti ca esti stapan pe tine si cu increderea ca tu faci lucrurile si nu invers.
  3. Nu cauta vinovati. Vei spune foarte usor ca tu esti cel care trage raul altora, ca aesti un ghinionist. De fapt oamenii destepti isi fac singuri realitatea si norocul asa ca stapaneste situatia cum poti mai bine din orice punct de vedere.

Si desigur ca in toata aceasta ecutatie conteaza sa fii cel care stie si sa castige si sa piarda. Astfel te vei educa sa iti stpanesti emotiile sau mai degraba sa te bucuri de orice moment. Gandeste-te la cel de langa tine care are o situatie mai grava. Ai putea sa i te plangi de nimicurile tale?

SEO made with ❤️ by E-Advertising
Close Menu