Porsche 911 GT3 R Hybvrid pentru Geneva 2010

Miticul Porsche 911 va fi prezentat la Salonul Auto Geneva 2010 intr-o versiune de propulsie hibrida. Dar nu in stilul Prius! Sa nu va inchipuiti ca Porsche se adreseaza prietenilor naturii, carora le va oferi un coupe 911 cu propulsie hibrida. Cel putin nu inca. Deocamdata, la Salonul Auto Geneva 2010 este pregatit un model inedit, bazat pe masina de curse Porsche 911 GT3 R. Care acum a primit si apelativul „hybrid”.

Ceea ce inseamna ca, pe lânga motorul boxer de 4,0 litri si 480 CP din consola spate, sub capota fata isi mai fac aparitia doua motoare electrice, care pun in miscare puntea fata. Nu permanent, ci doar pentru maximum 8 secunde. Acest lucru este posibil datorita agregatului plasat pe locul pasagerului, care acumuleaza energia la frânare. Atunci când pilotul doreste, poate comanda de la un buton de pe volan intrarea in functiune a motoarelor electrice, acestea furnizând un surplus de 120 kW (cca. 160 CP) la rotile din fata.

Inutil de mentionat ce avantaj dinamic inseamna aceasta tehnologie in conditii de pista, unde, chiar si pentru perioade scurte, tractiunea pe toate rotile si surplusul de putere pot fi decisive in lupta cu secundele pe tur. Mai mult, aceasta versiune urmeaza sa debuteze in motorsport chiar in cursa de anduranta de 24 de ore de la Nurburgring, iar in 2012 Porsche spera sa participe cu o echipa de astfel de modele la celebra cursa de la LeMans.

Deocamdata, nici un plan pentru introducerea pe modelele de serie a acestei tehnologii, dar e clar ca, mai devreme sau mai târziu, chiar si gama 911 va primi, intr-un fel sau altul, tehnologia de propulsie hibrida. Sorry pentur fani…

Articole recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.