Orasul Dubai noaptea, din turnul Burj Khalifa (poze)

Turnul Burj Khalifa din Dubai este cea mai inalta cladire din lume, masurand 828 m inaltime, si a fost inaugurat pe 4 ianuarie 2010, in cadrul unui eveniment grandios.

Constructia turnului Burj Khalifa a inceput pe 21 septembrie 2004, iar exteriorul sau a fost finisat pe 1 octombrie 2009. Costurile constructiei insumeaza aproximativ 1,5 miliarde de dolari, iar cele ale proiectului din care face parte Burj khalifa, numit Downtown Dubai, sunt de circa 20 de miliarde de dolari.

Avand in vedere ca momentul inaugurarii turnului de 828 m inaltime a conincis cu criza economica mondiala, Burj Khalifa a fost descris drept ultimul megaproiect arhitectural din Dubai, oras afectat la randul sau de recesiune.

Initial, planul de constructie al turnului prevedea ca acesta sa aiba doar 560 m inaltime si sa fie “fratele geaman” al faimosului Grollo Tower, a carui constructie ar fi urmat sa inceapa in Melbourne, Australia.

De curand, cea mai inalta cladire din lume a fost inchisa publicului, la mai putin de doua luni de la inaugurare. Motivul acestei decizii este legat de problemele privind aprovizionarea cu electricitate, care au dus la inchiderea platformei de pe care turistii puteau vedea imprejurimile turnului.

Articole recomandate

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *