Panoz a fost multă vreme un nelipsit combatant din cursele de anduranţă, luptând umăr la umăr cu Porsche sau Ferrari pe pistă. Însă a 81-a ediţie a cursei de anduranţă de 24 de ore de la LeMans va

marca retragerea din competiţii a numelui Panoz .
Ceea ce va coincide cu lansarea unei maşini exotice foarte originale, botezază Panoz Abruzzi Spirit of LeMans. Un supercar care urmează a fi construit în doar 81 de exemplare şi care se va adresa celor care apreciază cu adevărat originalitatea, oricât de controversată.

Modelul din imagini va primi aplauze în primul rând de la fanii Batmobilului, partea frontală a maşinii amintind foarte bine de imaginea de liliac a „cavalerului negru”. Apoi va fi rândul celor care visează la sute de cai putere, deoarece sub capota lui Abruzzi îşi va găsi locul un V8 de origine Corvette, care va dezvolta în jur de 600 CP.

În construcţia şasiului şi panourilor caroseriei, inginerii au preferat ca, în locul fibrei de carbon, să utilizeze tehnologia REAMS (Recyclable Energy Absorbing Matrix System), ceea ce înseamnă un sistem multilayer dintr-un material compozit special , care este nu doar mai rezistent şi are o rigiditate mai bună, dar este şi complet reciclabil.

O altă particularitate a lui Abruzzi va fi plasarea radiatoarelor în partea din spate a maşinii, aerul de răcire fiind adus la ele prin intermediul unor conducte plasate în plafon şi în praguri. Original, nu?

Şasiurile vor fi construite în mica fabrică din Georgia (USA), dar vor fi aduse la Sarthe, unde clienţii vor putea da un tur al pistei LeMans chiar înaintea cursei de anduranţă. Deci Panoz Abruzzi Spirit of LeMans promite şi un important bagaj emoţional, pe lângă designul inedit şi exclusivitatea foarte mare.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *