Ca orice concept, Nokia Kinetic încearcă să impună o abordare nouă. De data aceasta, este o abordare care le va surâde în egală măsură producătorilor şi utilizatorilor.

Nokia Kinetic propune un nou sistem de notificare a utilizatorului. În prezent, sistemele de notificare cele mai folosite în cazul apelurilor şi mesajelor primite sunt tonurile de apel şi vibraţiile. Conceptul de faţă are o abordare diferită.

Kinetic are partea inferioară curbată. Când eşti apelat sau primeşti un mesaj, telefonul se ridică treptat „în picioare”. Dacă nu vrei să preiei apelul, nu trebuie decât să-l împingi uşor la loc, iar el, cuminte, se va lipi la loc de masă.

Pe cât de simplă, pe atât de practică este ideea. Gândeşte-te că te afli la birou şi eşti apelat. În loc să sune şi/sau să vibreze, stresându-ţi colegii, telefonul tău se ridică uşor atrăgându-ţi atenţia. Şi, la fel de calm, poţi respinge apelul pentru a continua şedinţa.

Fiind un concept, nu avem de unde să ştim dacă şi când, Nokia sau alt producător va pune în practică această idee. Autorul conceptului, Jeremy Innes-Hopkins, vine doar cu ideea, nu o sprijină şi cu o soluţie de punere în aplicare. Aceasta fiind treaba producătorului. Cert este că, dacă ar deveni realitate, un astfel de sistem ar fi adoptat rapid de majoritatea utilizatorilor.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *