Filmul ProTV: Castelul bantuit / The Haunting

Titlu: Castelul bantuit
Titlu original: The Haunting
Anul: 1999
Tip: thriller
Tara: SUA
Regia: Jan de Bont
Actori: Lili Taylor, Liam Neeson, Catherine Zeta-Jones, Owen Wilson, Bruce Dern, Marian Seldes

Actiunea se invarte in jurul unui experiment organizat de un reputat psiholog. Acesta vrea sa studieze indeaproape frica si isi alege ca locatie pentru experimentul sau un conac, Hill House, cu o reputatie infricosatoare, despre care se spune ca e bintuit de spirite malefice. Cladirea, construita in urma cu mai bine de 100 de ani, trebuia sa devina un adevarat camin pentru proprietar, dar, din motive necunoscute, acesta a murit inainte de a reusi sa-si intemeieze o familie. Legendele locului spun ca moartea sa a fost suspecta si pun nefericitul eveniment pe seama spiritelor care bintuie conacul.

Fascinat de reputatia macabra a locului, doctorul David Marrow isi propune sa descopere secretul conacului. Subiectii studiului sau sunt foarte bine alesi si reprezinta tipologii umane total diferite. Theo, interpretata de Catherine Zeta-Jones, este prototipul femeii de succes, tanara, frumoasa, sociabila si increzatoare in fortele proprii, Luke, interpretat de Owen Wilson, este un cinic greu de pacalit, iar Nell, interpretata de Lili Taylor, este o femeie sensibila si fragila, care este in cautarea propriei identitati. Pe toti acestia ii leaga insa un lucru: insomnia. Psihologul nu ii previne de la inceput ca vor trece prin experiente dure, el le spune ca studiaza insomnia si ca sejurul de la conac va fi unul linistit.

Inca de la sosirea lor in casa bantuita, cei patru locatari de ocazie traiesc momente terifiante. Pana sa se dezmeticeasca si sa inteleaga ce li se intampla, situatia scapa de sub control. Nici macar organizatorul ciudatului experiment nu mai este in stare sa schimbe mersul lucrurilor. Spiritele malefice, care stapanesc casa, devin din ce in ce mai violente, iar vietile celor patru incep sa atirne de un fir foarte subtire.

La ProTV pe: 13 februarie 2010, ora 22:45.

Articole recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *