Anul 2013 se anunţă unul plin de veselie în sălile de cinema din România, datorită numeroaselor filme de comedie anunţate în această perioadă.

Aşa cum ne-am obişnuit în ultimii ani, producătorii de la Hollywood mizează în special pe continuări ale unor filme de succes din anii trecuţi, iar noi sperăm că acestea se vor ridica cel puţin la nivelul acestora din urmă.

Probabil că unul dintre cele mai aşteptate filme de comedie de anul viitor este Hangover 3 (Marea Mahmureală 3), însă la fel de apreciate ar putea fi şi titluri precum Scary Movie 5 sau Zombieland 2.

De asemenea, cei care i-au simţit lipsa lui Austin Powers au la rândul lor motive de bucurie, întrucât a patra parte a seriei este programată să apară în cursul anului viitor.

Dacă te-am făcut curioşi, citeşte în continuare principalele detalii ale filmelor şi vezi cele mai noi trailere cu filme de comedie din 2013.

Hangover 3 – Premieră în România: 31.05.2012

După criticile primite de Hangover 2 pentru lipsa de originalitate, Hangover 3 promite un scenariu complet diferit, care nu include nici nunţi, nici petreceri ale burlacilor, ci doar o nouă aventură. De data aceasta, beţia va avea loc în oraşul mexican Tijuana, însă detaliile exacte nu au fost încă dezvăluite. Ce se va întâmpla exact vom afla la sfârşitul lunii mai.

Hangover 3

Scary Movie 5 – Premieră în România – 19.04.2013

Celebra serie care parodiază filme cunoscute primeşte încă un episod în 2013. De data aceasta, “victimele” parodierii sunt filmele “The Hills Have Eyes” şi “Snakes on a Plane”, iar Cindy are de rezolvat un nou mister din Casa Groazei alături de numeroşii ei priteni. Rămâne de văzut dacă va reuşi.

Scary Movie 5

Last Vegas – Premieră în România – 20.12.2013

Morgan Freeman, Robert De Niro şi Michael Douglas sunt cunoscuţi mai degrabă pentru rolurile din filmele de acţiune, însă în Last Vegas interpretează rolurile unor pensionari care decid să organizeze în Las Vegas o petrecere a burlacilor pentru singurul dintre ei care nu s-a căsătorit. Inevitabil, cei trei vor trece printr-o serie de peripeţii inedite în capitala mondială a jocurilor de noroc.

Last Vegas

Austin Powers 4 – Premieră în România – N/A

Pentru fanii genului, probabil că seria Austin Powers nu mai are nevoie de nicio prezentare. Cel de-al patrulea film urmează să apară pe ecrane cândva în 2013, însă deocamdată nu a fost avansată o dată de lansare nici măcar pentru SUA. Primele informaţii sugerează că noua aventură a spionului interpretat de Mike Myers va fi povestită din punctul de vedere al lui Dr. Evil. Sună ineteresant, abia aşteptam să vedem cum va ieşi.

The Incredible Burt Wonderstone – Premieră în România – 19.04.2012

Jim Carey revine pe marile ecrane într-o nouă comedie, de data aceasta în rolul unui magician care impresionează prin spectacolele pe care le realizează. El va trebui să facă faţă încercărilor a doi alţi magicieni de a se impune în faţa lui, iar din peisaj nu lipseşte nici frumoasă domnişoara Jane, căreia tocmai i s-au aprins călcâiele…

The Incredible Burt Wonderstone

Hancock 2 – Premieră în România – N/A

La cinci ani de la primul film, Will Smith se pregăteşte să revină în pielea eroului decăzut pasionat de alcool, cu apucături agresive şi prea puţin interesat de binele omenirii. Deocamdată nu se cunosc foarte multe detalii despre acţiune, dar dacă ţi-a plăcut de Smith în prima încărcare sigur vei merge la cinema pentru partea a doua.

Welcome to the Jungle – Premieră în România – N/A

Cei care şi-au trăit copilăria la începutul anilor ‘90 îşi aduc cu siguranţă aminte de filmele de acţiune cu Jean Claude Van Damme. Celebrul actor revine pe marile ecrane într-o comedie, fiind unul dintre veteranii unei companii aflaţi pe o insulă tropicală. Detaliile despre acţiune nu sunt cunoscute, dar suntem curioşi dacă Van Damme poate juca şi rol de comedie.

The Incredible Burt Wonderstone

The End of the World – Premieră în România – 30.08.2012

Încă un film despre apocalipsă? Da, dar de data aceasta este vorba despre o comedie care tratează problema în mod amuzant, chiar dacă vei regăsi şi unele elemente action. Totul începe la o petrecere dată de James Franco, iar sărbătoritul şi prietenii săi vor trebui să facă tot feluri de lucruri amuzante pentru a supravieţui. Emma Watson ţine capul de afiş al distribuţiei.

Warm Bodies – Premieră în România – 22.03.2012

Filmele cu zombi sunt la mare căutare, iar Warm Bodies propune o combinaţie de romantism şi comedie cu accente horror. Povestea este destul de simplă: un zombie salvează o fată de la moarte şi, sub influenţa acesteia, începe să se schimbe, lucru care va avea un impact asupra întregii “rase” de zombie.

Warm Bodies

Movie 43 – Premieră în România – 01.02.2013

Movie 43 propune o colecţie de filme de scurt metraj care îţi vor provoca râsul, iar principalul atu al său este distribuţia foarte bună. Asta pentru că, în diverse scurtmetraje, îi vei recunoaşte pe Emma Stone, Gerard Butler, Kate Winslet, Kristen Bell, Uma Thurman sau Richard Gere.

Despicable Me 2 – Premieră în România – 05.07.2012

Nu puteam încheia această listă fără o animaţie de calitate. Despicable Me 2 continuă povestea de succes a primului film din serie apărut în urmă cu doi ani, iar maleficul Gru, a cărui voce este asigurată de Steve Carell, revine în acţiune cu armata lui de minioni pentru o nouă porţie de comedie. Recomandat inclusiv adulţilor.

Concluzii

Anul 2013 este unul spumos pentru pasionaţii de filme de comedie. Numeroasele continuări ale unor filme celebre precum Scary Movie se adăugă la producţiile noi precum Welcome to the Jungle, astfel că vei avea suficiente motive pentru a ajunge relativ frecvent în sala de cinema.

De admin