Film ProTV de 10: Titanic (1997) (trailer) 02.01.2011

Brock Lovett este un căutător de comori şi încearcă să recupereze vechi artefacte împreună cu echipa sa de pe epava Titanicului, un vapor uriaş care s-a scufundat în Oceanul Atlantic în 1912 după ce s-a izbit de un iceberg.

Lovett caută diamante şi pietre preţioase, dar descoperă un portret al unei tinere fete care nu poartă altceva decât un colier. Când Rose, în vârstă de 102 ani, spune că ea este tânăra din portret, acţiunea se mută în 1912 în Southampton, unde pasagerii se urcau la bordul navei Titanic. Printre ei se aflau tinerii Jack Dawson şi Rose DeWitt Bukater, care se intorcea în Philadelphia cu logodnicul ei, Cal Hockley, un înstărit om de afaceri. În timpul călătoriei, Rose se îndrăgosteşte de Jack, iar Cal încearcă să se răzbune. Între timp, Titanicul se ciocneşte de un iceberg şi apa năvăleşte în compartimentele din faţă. Cal continuă să-i urmărească pe Jack şi pe Rose, iar în tot acest timp uriaşa nava îşi începe coborârea către adâncurile oceanului. Ce se va întâmpla cu îndrăgostiţii? Vor scăpa de Cal şi se vor putea salva? Urmăriţi această poveste emoţionantă.

Povestea din spatele filmului regizat de James Cameron este parca mai dramatica decat cea de pe ecran. Cu un buget de peste 200 de milioane de dolari, inca inainte de premiera, “Titanic” detinea deja titlul de cel mai scump film at tuturor timpurilor. Mare parte din bani au fost necesari pentru filmarile din Mexic, care au durat sase luni si pentru care a fost construita o replica de aproximativ 250 in lungime a faimosului vapor, care se scufundase, lovit de un iceberg, in 1912. A fost o perioada plina de dificultati — inclusiv amanari ale filmarilor din cauza intoxicatiilor alimentare suferite de echipa si de actori in Noua Scotie. Au aparut zvonuri ca James Cameron este un perfectionist care a luat-o razna. Atentia meticuloasa fata de detalii l-a indemnat sa angajeze drept consultanti ai filmului firmele care mobilasera adevaratul Titanic, pentru ca fiecare candelabru, fiecare farfurie sa fie o copie perfecta a celor originale. Dar, dupa succesul de casa absolut uluitor (filmul a avut incasari de mai bine de 1 miliard de dolari in intreaga lume) si dupa castigarea celor mai multe premii Oscar (11) de la “Ben-Hur” incoace, Cameron a fost rebotezat un geniu si este considerat astazi pe drept unul dintre regizorii cei mai de succes din in-treaga istorie a cinematografului.

Filmul lui Cameron este jurnatate “Aventurile lui Poseidon” si jumatate “Barca dragostei” — pentru ca exploreaza in egala masura o poveste de dragoste si o catastrofa maritima. Kate Winslet joaca rolul lui Rose, o tanara aristocrata care urmeaza sa se marite cu lasul Cal (Billy Zane), dar care se indragosteste de pasagerul de la clasa a treia, Jack (Leonardo DiCaprio), chiar inainte ca vaporul sa se prabuseasca in mormantul sau acvatic. Povestea aceasta de dragoste imposibila este sufletul filmului. Cameron a mizat pe efecte speciale pentru a sugera teroarea care se instaleaza si si-a fortat actorii sa petreaca zile intregi in apa rece a oceanului pentru a filma scenele de groaza in care vaporul presupus a nu se putea scufunda incepe de fapt sa se scufunde si apoi se rupe in doua.

Exemplu suprem de film de succes, “Titanic” I-a transformat pe DiCaprio intr-un superstar si include una dintre coloanele de sunet cele mai bine vandute din istoria cinematografului — hitul lui Celine Dion „My Heart Will Go On”. Ca dimensiuni si maretie, “Titanic” ramane unul dintre cele mai impresionante filme ale tuturor timpurilor.

Articole recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *