Film de nota 10: District 9 (2009)

Cu aproximativ 30 de ani in urma extraterestrii au avut primul contact cu Terra. Oamenii au asteptat atacul hostil sau gigantul salt tehnologic, dar nici unul dintre aceste lucruri nu s-a intamplat.

Extraterestrii erau ultimii din neamul lor si au venit pe Pamant sa caute refugiu. Marile puteri ale lumii erau indecise ce sa faca cu ei, lumea era speriata de ei si nu ii dorea in preajma lor, asa ca guvernul i-a izolat undeva in sudul Africii, intr-un loc numit Districtul 9.

MNU (Multi Natiunile Unite), o companie privata, neinteresata de soarta extraterestrilor, este angajata de stat sa dezlege misterele tehnologiei extraterestre. Esecurile se tin lant, dar intr-un final MNU descopera ca pentru activarea si folosirea armelor extraterestre este nevoie de ADN extraterestru.

Tensiunile dintre extraterestri si oameni se amplifica tot mai rau atunci cand un agent al MNU, Wikus van der Merwe, intra in contact cu un virus extraterestru care incepe sa ii modifice ADN-ul.

In curand, Wikus devine cel mai important si cel mai vanat om de pe planeta, din cauza ADN-ului sau care reprezinta cheia dezlegarii misterului armelor extraterestre.

Neavand adapost si ajutor, Wikus se duce in districtul 9 si se aliaza cu extraterestrii. Impreuna vor incerca sa scape de MNU.

Articole recomandate

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *