Ingrediente necesare:

  1. 50 ml rom alb (de preferat Havana, pentru aroma)
  2. 20 ml sirop zahar brun (zahar brun ars, sau sirop de zahar cumparat)
  3. 20 ml suc de lime (din magazin sau o lamaie verde stoarsa)
  4. apa minerala sau sifon
  5. gheata
  6. frunze de menta

Mod de preparare oficial:
Se zdrobesc intr-un pahar tumbler inalt pahar cateva frunze de menta, se toarna sucul de lime si se amesteca. Se adauga siropul, romul, gheata pisata si se amesteca. Se completeaza cu sifon sau apa minerala si se serveste cu frunze de menta ca decoratiune si/sau cu feliute de lime.

Pentru tot romanu:
In paharul in care se va servi bautura se zdrobesc cateva (2,3) frunze de menta pentru aroma. Peste se toarna sucul de lime stors (din jumatate de lime), sau aproximativ 2 lingurite de suc (daca este cumparat).

Se amesteca bine cu o lingurita pana este cat-de-cat omogenizat. Dupa, se adauga siropul de zahar brun ars, sau siropul de zahar (de cumparat). Este de preferat sa fie sirop brun, pentru aspect.

Romul este recomandat a fi Havana pentru aroma specifica, dar merge orice alt rom alb. Se adauga peste siropul de zahar, rom si gheatza pisata la blender sau cu masina de tocat carne (nu merg cubulete, pentru ca nu absorb aroma). Se amesteca toate cu lingurita.

Se completeaza cu apa minerala sau sifon. Printre gheatza, pentru aspect, se adauga 2,3 frunze de menta si/sau 1-2 feliute de lime (lamaie verde) si se amesteca din nou.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *