Dinu Patriciu, al 437-lea miliardar al lumii: Nu iesim din criza mai devreme de 2 ani!
Aflat intr-o calatorie de afaceri in strainatate, omul de afaceri Dinu Patriciu a acordat incont.ro un interviu telefonic despre plasarea sa intre primii 500 miliardari ai planetei. In topul revistei americane Forbes pentru anul 2009, publicat miercuri, el figureaza pe locul 437 cu o avere de 2,2 miliarde de dolari, cu 40 de pozitii mai jos decat in anul precedent.

Ca am scazut sau am crescut intr-o lista a oamenilor celor mai bogati din lume este cu totul si cu totul neimportant. Important este ce faci cu banii, in asa fel incat dupa tine sa ramana ceva cu umbra pe pamant”, a declarat Patriciu.

Intrebat insa despre perspectivele economiei romanesti, dar si ale celei europene, Patriciu s-a aratat destul de pesimist. Citeste mai jos inteviul integral cu Dinu Patriciu:

Cum vedeti anul 2010 pentru Romania ? Credeti ca vom iesi din criza ?
Din pacate nu, nu este posibila o crestere substantiala, mai important este insa cum ne ferim de efectele intamplarilor externe care ne pot afecta. Si pentru asta cred ca ne trebuie multa inteligenta si creativitate.

Credeti ca actuala clasa politica de la putere are aceasta creativitate, va reusi sa ne scoata din criza ?
Nu e vorba de clasa politica de la putere, ci de intreaga clasa politica fata de care am mari indoieli.

Si totusi credeti ca vom iesi din criza anul acesta ?
Din pacate nu.

Se va prelungi in Romania mai mult decat in alte tari ?
Intreaga Europa se afla intr-o situatie extrem de precara ale carei prime semne s-au vazut in Grecia.

Si va asteptati sa se extinda fenomenul ?
Nu e vorba de extinderea fenomenului ci de scoaterea lui la lumina, pentru ca peste tot in Europa obiceiurile au fost aceleasi. Nu este numai Grecia singura tara in care autoritatile publice au facut datorii in afara bugetului folosind tot felul de derivative si solutii de finantare prin vanzarea veniturilor viitoare.

Si atunci dumneavoastra cand vedeti sfarsitul crizei din Romania si revenirea la o crestere economica normala, sanatoasa ?
Depinde de inteligenta si creativitatea guvernantilor. Mai devreme de 2 ani e greu de crezut insa, indiferent cine ar fi la putere.

Chiar daca Europa de Vest iese din criza ?
Europa de Vest nu are cum sa iasa din criza.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *