Atat adultilor cat si copiilor mici le este recomandat, pe cat posibil, sa se fereasca de razele soarelui, mai ales in intervalul 10.00 – 18.00 (sau chiar 19.00), cand caldura este

mai mare si expunerea la razele ultraviolete este mult mai periculoasa. Copiii si batranii sunt cei mai afectati de canicula.
Pe cat se poate este indicat a se purta o palarie pe cap (sau umbrele) si haine deschise la culoare, pentru a nu atrage si mai mult caldura. Nu se recomanda hainele stramte, din materiale sintetice si nici incaltamintea incomoda si inchisa pe picior (de genul pantofilor, cizmelor, etc) chiar daca este la moda. Sanatatea noastra este mai importanta.

Poarta haine lejere si deschise la culoare. Nu uita nici de palarie si ochelari pe timp de vara. Daca este necesar sa iesiti din casa, specialistii recomanda folosirea unei creme de protectie cu un factor cat mai ridicat, pentru ca pielea sa nu aiba de suferit. Se stie ca expunerea la soare ajuta la o imbatranire ceva mai rapida a pielii.

De asemenea, ochelarii de soare ne vor proteja ochii de razele puternice ale soarelui. Aici este si recomandarea medicilor, dar si un accesoriu pe cat se poate la moda.

Pe timpul caniculei, specialistii ne indica a avea grija la alimentatie si hidratare. In aceasta perioada se vor consuma alimente usoare, mai putine grasimi si mai multe legume si fructe, adica vitamine, pentru ca organismul nostru sa faca fata temperaturilor ridicate.

Hidratarea, atat la adulti cat si la cei mici, presupune consumarea unei anumite cantitati de apa necesara organismului. Este indicata evitarea sucurilor carbogazoase, alcoolului dar si a bauturilor foarte reci.

Hidratarea este esentiala pe timp de canicula. Un prosop sau un cearceaf ud, pe piele, va poate scapa de o insolatie sau revenirea la o temperatura normala a organismului. Daca iesiti din casa nu uitati sa luati si o sticla cu apa!

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *