Peste 210.000 de absolvenţi de liceu au susţinut luni prima probă scrisă din cadrul examenului de bacalaureat, cea de limba şi literatura română.

Bacalaureat 2010: Vezi aici subiectele şi baremul la limba şi literatura română!

Candidaţii care au susţinut proba scrisă la limba şi literatura română au avut de rezolvat, în trei ore, una din cele zece variante de subiecte elaborate de Comisia Naţională de Evaluare şi Examinare, ce a fost extrasă luni dimineaţă.

Vezi aici SUBIECTELE şi BAREMUL DE EVALUARE

Elevii eliminaţi de la o probă nu mai pot participa la testările următoare şi pierd posibilitatea recunoaşterii notelor pentru sesiunile următoare ale examenului de bacalaureat.

Examenul de bacalaureat va continua marţi cu proba scrisă la limbă maternă , ce va fi susţinută de elevii care provin din şcolile cu predare în limbile minorităţilor naţionale.

În 30 iunie elevii vor susţine proba obligatorie a profilului, iar în 2 iulie proba la alegere din aria curriculară corespunzătoare specializării.

Prima afişare a rezultatelor va avea loc duminică, 4 iulie, până la ora 16.00 şi, în aceeaşi zi, până la ora 20.00, vor putea fi depuse eventualele contestaţii.

Acestea vor fi soluţionate în perioada 6-7 iulie, iar rezultatele finale vor fi afişate în 8 iulie.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *