ADN-ul Neandertal ne-a influentat

HomoNeanderthalensis1Un studiu din jurnalul Nature sugereaza ca oamenii din care se trag Europenii si Asiatici contine acum ADN de Neandertal, asta le poate afecta parul, pielea, fertilitatea, dispozitia pentru unele boli si mai mult ca posibil alte caracteristici.

Materialul genetic mostenit de la Neandertali combinat cu al oamenilor cand doua specii s-au incrucisat acum 40,000 pana la 80,000 de ani in urma. Cercetarea arata ca africanii indigeni poseda foarte putin sau chiar deloc ADN de Neandertal fiindca stramosii lor nu s-au incrucisat cu Neandertalii, ce au trait in Europa si Asia.

Se pare ca incrucisarea dintre doua specii a fost mult mai raspandita decat se credea.

Niste mutatii genetice introduse de Neandertali nu au fost benefice noua, contributia lor la ADN-ul moder a fost partial scoasa de selectia naturala de-a lungul timpului.

Un cercetator de la scoala medicala Harvard, departamentul de gene, Sankaraman a fost co-autorul cercetarii impreuna cu altii oameni de stiinta precum, Svante Paabo si David Reich. Cercetatorii au analizat variante genetice a 846 de oameni care nu au mostenire Africana, 176 de oameni de la Sub-Saharan Africa si a unui Neandertal de 50,000 de ani.

Avand in vedere cantitatea enorma de variante de gene Neandertaliene care au disparut din cauza selectiei naturale, cercetatorii cred ca a fost o stramosie mult mai mare Neandertala, iar aceasta stramosie a fost redusa la un sfert.

Cel mai clar indicator ca o varianta de gena de la un Neandertal a fost ca varianta sa apara in oamenii analizati care nu sunt africani si la Neandertali, dar nu si in africanii sub-Saharan.

Nivelele de stramosie Neandertala difera in grupurile europene si asiatice conform studiului. De exemplu chinezii Han din Beijing au cea mai mare mostenire de gena, in timp ce oamenii din Puerto Rico o au pe cea mai putina.

Mostenirea difera de la om la om, dar un lucru e clar, gena Neandertala ne-a influentat pe toti intr-o masura mai mare sau mai mica.

SEO made with ❤️ by E-Advertising
Close Menu