Marele actor Jean Constantin a murit azi, 26 mai 2010, la Constanta. Alexandru Arsinel, directorul Teatrului de Revista din Bucuresti, a declarat pentru Mediafax ca Jean Constantin

a fost gasit de catre rudele sale fara suflare in apartamentul sau.

In ultimul an de zile actorul a fost internat la mai multe spitale din Constanta si din Bucuresti din cauza afectiunilor cardiace. Pentru ca nu l-au mai vazut iesind din casa de mai multe zile, vecinii impacientati au spar usa apartamentului nemaiputand decat sa constate decesul.

Jean Constantin decisese sa se retraga la malul mari, departe de public si de lumina reflectoarelor, tocmai pentru a se reface dupa problemele avute in ultimul an. Acesta a fost vazut saptamana trecuta stand in portul Constanta, la o terasa, de vorba cu cativa prieteni.

Iata ce au avut de spus cativa colegi la aflarea acestei vesti tragice:

  1. Stela Popescu: „Este o pierdere imensa, Dumnezeu sa-l odihneasca in pace!
  2. Mircea Albulescu: „Dumnezeu sa-l odihneasca! Imi pare foarte rau! Trebuie sa ma obisnuiesc cu gandul asta.
  3. Mitica Popescu: „Era un om minunat. Un mare actor, cu care eu, din pacate, am lucrat prea putin. Sa il odihneasca Dumnezeu.”
  4. Alexandru Arsinel: „Lasa un gol imens in sufletul fiecarui roman. A adus cea mai mare bucurie in sufletul romanilor, pentru ca era ca un medicament pentru tristetea lor. Un mare actor, un actor imens, de o bonomie extraordinara.
  5. Sebastian Papaiani: „Numai regretul pe care il am pentru acest curs firesc al vietii ma lasa fara cuvinte. Acesta este viata si disparitia lui Jean Constantin este de neinlocuit. Imi aduc aminte cu drag de rolul din „Toate panzele sus”, pentru a carui filmare am petrecut aproape un an pe mare. Acolo l-am cunoscut cel mai bine pe maestrul Jean.”

Jean Constantin a jucat in peste 50 de filme fiind unul dintre cei mai valorosi actori ai Romaniei. Pritre filmele care l-au consacrat putem aminti: Seria „Brigada Diverse”, serialul „Toate panzele sus”, „Nea Marin Miliardar” sau „A doua cadere a Constantinopului.”

De asemenea, Jean Constantin a fost o fire activa, chiar si la cei 81 de ani pe care ii avea. Anul acesta a jucat in ultima productie a regizorului Sergiu Nicolaescu, „Poker”, dar si in spectacole de teatru, unul dintre ele chiar cu Stela Popescu:

A avut recent un spectacol cu sala arhiplina care a durat cateva ore si a fost rechemat de mai multe ori pe scena. Era absolut in forma, nu pot sa cred ca s-a intamplat asa ceva. Nu inteleg cum s-a putut intampla asa ceva, sper sa nu fie adevarat„, a declarat Stela Popescu.

S-a frant ceva in sufletul meu. Este o veste zguduitoare, mai ales ca in urma cu nici o luna a jucat intr-un spectacol maraton (5 ore n.r) la Sala Palatului. In afara de coleg, era un om de o factura deosebita„, a declarat Ion Dichiseanu.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *